Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Westerviks IBK

12 - 7
Bökensved Sporthall
8 januari 2011
15:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Westerviks IBK - IBK Tygriket 99

Nytt år - Nya förutsättningar

Tyvärr stämmer inte denna devis i positiv bemärkelse för Tygrikets del. Förutsättningarna såg nämligen inte bättre ut jämfört med läget före juluppehållet. Lång resa i osäkert vinterväder, några tunga pjäser borta, sjukdomar som härjat i laget under veckan och ett redan rejält naggat självförtroende jämnade knappast ut oddsen inför den svåra bortamatchen mot topplaget Westervik.

* * *

Enda glädjeämnet var väl egentligen att Oscar "Kapten-Blod" Nilsson visat prov på osedvanligt gott läkekött och redan var tillbaka efter sin knäskada. Visserligen var det inte en överraskning att han besitter en utomjordisk läkekraft då han tidigare överlevt brutala knivöverfall utan att dagen efter ha några synliga skador på sin späda kropp.

* * *

Tygriket stod upp mycket bra i den första perioden och visade med ett resolut försvarsarbete och vassa kontringar att man inte tänkte vika ned sig i första taget. Perioden var helt klart det bästa laget presterat sedan urladdningen mot Göteborg i slutet av oktober.

* * *

Westervik var rejält uppskrivna inför säsongen men fick en tung inledning. Inte minst då Tygriket knep alla tre poängen i premiären hemma i Ladan. Men laget har tuggat igång maskineriet allt mer ju närmare det lackat mot jul, inte minst offensivt. Laget har gjort överlägset flest mål (115 st) och har i lille kvicke Christian Klintorph seriens vassaste avslutare. I matchen mot Tygriket visade de flera gånger om prov på ett snabbt passningsspel och inte minst några riktigt fina volley-kombinationer.

* * *

I mellanakten började orken så sakteliga ta ut sin rätt hos gästerna. Men trots en skymt av viss trötthet bet man sig kvar i matchen med näbbar och klor och inför avslutningen var matchen fortfarande en öppen historia även om Westervik ägde allt mer av spelet.

* * *

Simpa förärades med priset till matchens lirare. Ett presentkort från en lokal pizzeria i Västervik. Man får hoppas att de har utkörning.

* * *

Hemmalaget spelade förutom ett mycket vackert anfallasspel och ett något stirrigt försvars dito, även väldigt aggressivt i närkampspelet. Hårt men ärligt är en passande beskrivning då det aldrig gnälldes på vare sig domslut eller smällar i retur. På så vis var det en rolig match eftersom det gavs och togs åt båda håll på ett schyst och sportsligt sätt, precis som det skall vara.

* * *

Tygriket äntrade planen inför slutakten i gott mod om ett tillfredsställande resultat. Tyvärr fick man tyngsta tänkbara start efter att en olycklig Fjunis först tappat in ett inte allt för märkvärdigt höstlöv, varpå han strax därefter fick vittja nätmaskorna igen efter matchens snyggast anfall med avslut på volley vid bortre stolpen. Ridå ner.

* * *

Efter detta var det aldrig något snack om var de tre poängen skulle hamna. Tygriket fick inte det halmstrå man så väl behövde för att hitta nya krafter. Istället såg man rejält tröttkörda ut mot slutet och det går inte att sticka under stolen med att laget inte är tillräckligt bra tränat. Förhoppningsvis skall denna lilla detalj lätt kunna åtgärdas genom ökat träningsflit under våren. För förlusten till trots så fick man ändå ett litet kvitto på att spelet finns där även om vintern varit ovanligt mörk i Markbygden.

* * *

Till sist skall även det unga domarparet Poulsen Sosefo - Aspegren få sin beskärda del av kakan. För de svarade nämligen för en strålande insats matchen igenom och bidrog givetvis mycket till den ärliga inställningen mellan lagen. Så när som på några missbedömda inslag och uteblivna assist i poängprotokollet svarade de för en prickfri insats. Mycket kul att se.

* * *

Matchfakta:
Westerviks IBK - IBK Tygriket 99 12-7 (1-1, 5-3, 6-3)

0-1 Fredrik Johansson (Adam Myrman)
1-1
2-1
2-2 Björn Andersson
3-2
3-3 Mikael Laurén (Kristoffer Bynander)
4-3
5-3
5-4 Daniel Gripestam (Björn Andersson)
6-4
7-4
8-4
9-4
9-5 David Kristensson (Fredrik Johansson)
10-5
11-5
11-6 Daniel Gripestam (Adam Myrman)
12-6
12-7 Mikael Laurén (Simon Ericsson)

Skott: 30-33
Publik: 207
Utv: WIBK 4x2, TT99 -
Domare: Julian Poulsen Sosefo & Martin Aspegren

Hôven

*** Ella
** Puh
* Simpa
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 0 0 2
Björn Andersson 1 1 1 0 2
Fredrik Johansson 1 1 1 0 2
Adam Myrman 1 0 2 0 2
David Kristensson 1 1 0 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Jacob Myrman 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 25 sep 2010, 15:00 IBK Tygriket 99 - Westerviks IBK 7 - 5